Prihlásenie / Registrácia
+421 907 158 533 (Po-Pia: 9:00 - 16:00)

Ako sa zbaliť a na nič nezabudnúť

Jarné prázdniny, lyžovačka, škola v prírode, či len krátky víkendový pobyt?
Jarné prázdniny, lyžovačka, škola v prírode, či len krátky víkendový pobyt? Vždy rovnaká otázka: ako zbaliť seba alebo aj deti tak, aby každá drobnosť mala svoje miesto, a po návrate z kufra nevypadla len zmeť čistých i špinavých ponožiek spestrená vytečeným šampónom.
Ľahká pomoc – čítajte naše tipy, ako sa efektívne pobaliť a na čo nezabudnúť!


Kufor či cestovná taška? Záleží od okolností

Ste priaznivci kufrov alebo naopak nedáte dopustiť na svoju obľúbenú cestovnú tašku? Nerozsúdime vás, čo je lepšie. Vždy totiž závisí od okolností.
 
Cestovné tašky Reisenthel

Preto zvažujte. Idem na dlhšie, na miesto, kde si veci budem môcť vybaliť, a stačí mi teda cestovná taška? Alebo to bude na krátko, a budem potrebovať len otvoriť kufor a vybrať si to najnutnejšie?

Berte tiež do úvahy, ako sa na miesto dovolenky dostanete. Cestujete lietadlom, a budete chodiť po veľkej letiskovej hale? Je to jasné, zíde sa vám kufor. Lepšie ochráni vaše oblečenie, zámok zabráni krádeži vecí, a nebudete musieť tašku nosiť v rukách či na pleci a zháňať prepravný vozík.

Idete autom, a ráta sa každý ušetrený centimeter miesta? Cestovná taška je jednoznačne skladnejšia a prispôsobivejšia. Žiadne tvrdé hrany, ľahká manipulácia. Po vybalení jednoducho zložíte, a šetríte miesto v hotelovej izbe či na chate.

A nakoniec – rozhoduje samozrejme množstvo vecí. Pouvažujte, či by sa vám nehodila menšia príručná taška na to najnutnejšie, a k tomu veľká taška na rozmerné veci, ktorá môže pokojne zostať v batožinovom priestore. Samozrejme, že si môžete vybrať cestovné tašky v rovnakom dizajne alebo ich dokonca doladiť ku svojej kabelke.
 
Cestovné tašky Reisenthel



Nech má všetko svoje miesto

Ak zbalíte jedno cez druhé, budete mať balenie síce rýchlo za sebou, ale nebudete si vedieť spomenúť kde ste čo dali. Preto sa oplatí každej veci nájsť jej miesto. Umiestniť drobnejšie predmety do bočných vreciek cestovnej tašky. Na doklady, knižku či fotoaparát využiť praktické vrecká. Nielenže predmety ochránia, ale jednoducho vždy len vyberiete potrebné vrecúško, a nemusíte siahodlho loviť jednotlivé predmety v útrobách vašej priručnej batožiny.
 
Praktické vrecká na drobnosti

Oddeliť špinavé od čistého – na topánky zvoliť zvlášť vrecko, rovnako aj na špinavé prádlo. Po príchode domov tak jednoducho vybalíte čo je špinavé, a čisté oblečenie opäť môžete odložiť. Šetríte vodu, prací prášok i váš čas.

Zvláštnu pozornosť venujte vašej kozmetike. Zaslúži si svoju vlastnú taštičku. Nielenže ukryje všetky tie potrebné fľaštičky, tubičky a kelímky, ale dokonca môže nahradiť aj chýbajúcu poličku v kúpeľni – stačí zvoliť závesnú alternatívu!

Že kozmetickú tašku môžete doladiť v rovnakom dizajne snáď už ani nemusíme spomínať. A dokonca niektoré z nich nájdete aj v cenovo zvýhodnenej cestovnej sade.
 
Kozmetické tašky Reisenthel



Nezabudnime na najmenších cestovateľov

Mnohokrát s nami putujú i naši najmenší členovia rodiny. Občas sa dokonca pridajú i naši tínedžeri. Aby cestovanie i pre nich bolo radostné alebo aspoň znesiteľné, nezabudnime i na nich.

Ak necháte svoje dieťa vybrať si jeho vlastnú cestovnú tašku alebo taštičku cez plece, bude nadšené. Ak pridáte i kozmetickú taštičku, už sa naozaj bude cítiť ako „dospelák“.  A možno sa dokonca bude o svoje veci samé starať!
 
Detská cestovná taška Reisenthel

A vášho tínedžera zase možno presvedčíte na spoločnú rodinnú dovolenku cool batohom. Pri dlhšej ceste nezabudnite tiež na občerstvenie. Hlavne dostatok čistej vody vo fľaši, ale aj obľúbený snack. Nespoliehajte sa len na ponuku bufetov a reštaurácií na staniciach, či letiskách. Nemusíte vždy nájsť vhodné jedlo pre vaše dieťa, alebo sa môže stať, že jednoducho nebudete mať čas na zháňanie jedla či nápojov.

A teraz už hor sa na cesty!

Prajeme veľa radostných chvíľ a bezpečný návrat!