Prihlásenie / Registrácia
+421 907 158 533 (Po-Pia: 9:00 - 16:00)

Fľaše EQUA - hit posledných mesiacov

Dodržiavanie pitný režimu je pre každého z nás veľmi potrebné, a preto prinášame na náš trh ekologické znovupoužiteľné fľaše EQUA, ktoré jednoducho naplníte vodou, čajom alebo kávou a môžete ich mať kedykoľvek a kdekoľvek so sebou.
Dodržiavanie pitný režimu je pre každého z nás veľmi potrebné, a preto prinášame na náš trh ekologické znovupoužiteľné fľaše EQUA, ktoré jednoducho naplníte vodou, čajom alebo kávou a môžete ich mať kedykoľvek a kdekoľvek so sebou. Sú šikovné, ľahučké, zmestné, jednoduché na údržbu, vyrábajú sa v niekoľkých dizajnoch, takže si vyberie každý, malý aj veľký. Prečítajte si pár tipov priamo od výrobcu fliaš EQUA.
 

1. Treba fľašu pred prvým použitím vymyť?

Ako by povedali naši futbalisti: “Tak určite!“. Fľaše EQUA treba pred prvým použitím dôkladne vymyť bežným čistiacim prostriedkom.



2. Môžem naplniť fľašu EQUA fľašu sýtenými nápojmi?

Nie, sýtené nápoje do fľaše EQUA rozhodne nepatria! Iba v prípade, že máte fľašu neustále otvorenú – povedzme, že ste si doma, alebo v práci spravili sifón a fľašu pritom vôbec viečkom nezatvárali. Pri uzavretí fľaše totiž bublinky vo vnútri začnú vytvárať tlak, ktorý si musí nájsť cestu von. V lepšom prípade Vám časť obsahu vytečie, ale ak ste viečko poriadne uzatvorili a s fľašou rôzne manipulujete, môže fľaša pôsobením vysokého tlaku prasknúť.

 

3. Z akých materiálov sú fľaše EQUA fľaše vyrobené?

Fľaše EQUA fľaše sú vyrobené z kvalitných a zdravotne neškodných materiálov. Plastové fľaše sú vyrobené z Eastman Tritanu, čo je špeciálne upravený amorfný kopolyester, ktorý môže bez problému prísť do kontaktu s nápojmi a potravinami, pretože neuvoľňuje škodlivý bisfenol A. Sklenené fľaše CMYK sú vyrobené z borosilikátového skla, ktoré je zdravotne neškodné a extrémne odolné, pretože sa využíva k výrobe laboratórnych baniek.
 


4. Môžem do fliaš EQUA nalievať horúce nápoje?

Samozrejme, veď sú to fľaše na pitie! Vďaka použitým materiálom si do fľaše EQUA môžete bez problémov naliať čaj alebo kávu – plastové aj sklenené fľaše totiž vydržia teplotu od -20 do +100 °C. Len si dávajte pozor, fľaša je na dotyk horúca! Keďže sa nejedná priamo o termosky, nápoje vydržia vo fľaši EQUA zhruba hodinu až hodinu a pol.
 


5. Môžem umývať fľaše EQUA v umývačke riadu a dávať ich do mikrovlnnej rúry?

Pozor, fľaše EQUA rúry rozhodne nepatria! Ani do normálnej, ani do tej mikrovlnnej. Do umývačky riadu možno dávať len plastové BPA free fľaše, no iba v prípade použití veľmi jemného prostriedku. Agresívnejšie prostriedky poškodia potlač BPA free fliaš. Sklenené CMYK fľaše do umývačky riadu nepatria vôbec.
 


6. Sú fľaše EQUA zdravotne nezávadné? Čo je znamená označenie „BPA free“?

Áno, fľaše EQUA sú zdravotne nezávadné a sú preto vhodné aj pre malé deti! Vďaka použitým materiálom (plast Eastman Tritan a borosilikátové sklo) môžete z fliaš bezpečne piť horúci aj studený nápoj. Plastové fľaše EQUA sa okrem iného pýšia aj certifikátom „BPA free“, ktorý zaručuje, že sa z fľaše sa neuvoľňuje škodlivý bisfenol A (BPA), ako tomu môže byť u menej kvalitných plastových fliaš. Viac o použitých materiáloch nájdete aj v otázke č. 3.
 


7. Môžem fľaše EQUA recyklovať?

Samozrejme, ak už fľaše nebudete na nič potrebovať, prosíme Vás o to! Plastové fľaše patria do kontajneru na plasty, sklenené zasa do kontajneru na sklo.
 


8. Ako očistím fľašu od sedimentov, ktoré tam ostali po horúcich nápojoch?

Ak do fľaše nalievate horúce nápoje, najlepšia prevencia je fľašu vymyť hneď ako dopijete jej obsah. No môže sa vám stať, že sa na stenách začnú tvoriť sedimenty, ktoré sa poriadne nevymyjú, ak nemáte kvalitnú štetku. V tom prípade fľašu naplňte vodou a cez noc nechajte pôsobiť čistiacu tabletu (Corega a podobné). Ráno obsah jednoducho vylejte a fľašu poriadne vymyte. A hľa, vyzerá ako nová! Prípadne použite vodu, troška ryže a sódu bikarbónu, mechanických hrkaním sa nečistoty vo vnúti fľaše odstránia.
 


9. Čo znamená symbol 10 % umiestený na fľašiach EQUA?

Keďže hlavnou myšlienkou EQUA je ekologická zodpovednosť, kúpou fľaše EQUA nielenže zredukujte svoju ročnú spotrebu plastových fliaš, ale zároveň aj podporíte ekologické organizácie! Výrobca fliaš EQUA totiž dáva 10 % čistých ziskov z predaja fliaš vybraným ekologickým organizáciám. Odtiaľ teda pochádza symbol 10 % na plastových fľašiach. Na CMYK fľašiach sa neuvádza, no pravidlá pre darovanie časti zisku ekologickým organizáciám platia aj pre sklenené fľaše EQUA.