Prihlásenie / Registrácia
+421 907 158 533 (Po-Pia: 9:00 - 16:00)

Testujeme: Nakupovanie s vozíkom Rolser

Niektoré veci na prvý pohľad môžu vyzerať úžasne, ale až v bežnom živote sa ukážu ako nepraktické, či nepoužiteľné. Aby sme nepredávali „mačku vo vreci“, rozhodli sme sa testovať naše výrobky. Budeme postupne zverejňovať recenzie jednotlivých výrobkov.
Niektoré veci na prvý pohľad môžu vyzerať úžasne, ale až v bežnom živote sa ukážu ako nepraktické, či nepoužiteľné. Aby sme nepredávali „mačku vo vreci“, rozhodli sme sa testovať naše výrobky. Budeme postupne zverejňovať recenzie jednotlivých výrobkov.
Náš tovar nielen ponúkame, ale tiež používame, a vieme preto kompetentne zodpovedať vaše otázky!
 
Rolser – pomocník pre bežnú rodinu
Dnes sme si na mušku zobrali skladací nákupný vozík Rolser, od španielskeho výrobcu, v dvojkolesovej verzii. Prešiel testovaním v štvorčlennej rodine, žijúcej v panelovom dome na bratislavskom sídlisku. Pozrime sa na to, ako počas uplynulých dvoch mesiacov slúžil, a či v našom testovaní obstál.

Mnoho z nás v hektickom kolobehu dnešných dní nakupuje cestou do práce či z práce autom. Je to možno rýchle a pohodlné, ale povedzme si úprimne, nie príliš ekologické. Ak si povieme, že sa do najbližšieho obchodu naozaj nepotrebujeme odviezť autom, ušetríme na benzíne, a môžeme tieto peniaze investovať do nákupného vozíka. Nebudeme platiť za nákupné igelitové tašky, a zároveň budeme šetriť aj náš chrbát a ruky.

Tento typ nákupného vozíka má objem 43 litrov, a odporúčanú nosnosť 25 kg. V prípade nutnosti však dokáže uniesť až 40 kg. To už je teda celkom silný chlapík! To je akoby sme doňho naložili 26 fliaš minerálky. Pritom samotná hmotnosť vozíka je vďaka ľahunkej hliníkovej konštrukcii iba 2,04 kg.
Jeho velikánskou výhodou je, že je skladací. Môžete ho veľmi jednoducho zložiť, a zobrať do ruky ako obyčajnú nákupnú tašku. Doma ho odložíte do hocijakého kúta. A predovšetkým, vďaka dômyselnému systému uchytenia, počká na svoju chvíľu, zavesený na nákupnom vozíku v obchode.
 
                       Vozík Rolser v zloženom stave. Vozík Rolser zavesený na nákupnom košíku.


 Čo je pekné, môže byť i praktické
To, že nákupný vozík nepatrí do rúk len seniorom sme pochopili vďaka jeho rozmarnému dizajnu. Z množstva ponúkaných farebných kombinácií sme vybrali tento námornícky look. Zdalo by sa, že biela farba nebude veľmi praktická do prašného prostredia našich ulíc, ale materiál je dosť robustný, polyesterová tkanina je vodoodpudivá, a bežné znečistenie je možné utrieť mokrou handričkou.

Ak sa vám pošťastí prísť k väčšiemu znečisteniu – ako nám, keď nám pri nákupe praskli a vytiekli tri vajíčka – tiež nemusíte mať obavy. Z vnútornej strany je látka akokeby pogumovaná, čiže opäť neprepustí tekutinu. A, podľa nás najlepšou vychytávkou je možnosť jednoducho odstrániť samotný vak, a oprať ho v práčke na 30 °C. Tento je totiž upevnený iba pomocou suchých zipsov. Vak teda operiete, a potom jednoducho vrátite na kovovú konštrukciu.

A keď sme už pri tých prašných uliciach, pozastavíme sa aj pri stabilite vozíka. Niektoré chodníky v našom okolí sú plné terénnych nerovností, nehovoriac o zjazdoch a nájazdoch na chodníky pri prechode cez cestu. Vozík obstál aj v tomto teste. Veľké kolesá prekonali nerovnosti, a aj plne naložený vozík bolo bez väčších problémov možné vytiahnuť na chodník.

Podobne vozík zvládol aj transport hore schodami – i keď sme nemali jeho „viackolieskovú“ verziu, ktorá je na toto uspôsobená.
 
Vozík Rolser

Ide to ešte lepšie?
Má tento nákupný vozík aj nejaké nevýhody? Prišli sme len na toto: ak vozík naozaj plne naložíme je dosť ťažký.

Ak plne naložený vozík chceme preniesť, napríklad do kuchyne, kde budeme nákup vybaľovať, bez toho aby sme kolieskami prešli cez celý byt – je manipulácia s ním dosť náročná. Chýba ešte nejaká dodatočná rúčka alebo popruh, ktorý by pomohol pri transporte. Obavy sme mali aj, či rúčka, a najmä plastové časti rúčky, takéto zaobchádzanie vydržia. Vydržali.

Pre nás teda najvážnejším mínusom zostáva to, že sme doteraz netušili, aká je to skvelá vec mať dobrý nákupný vozík!
 
Vozík Rolser s nákupom.