Prihlásenie / Registrácia
+421 907 158 533 (Po-Pia: 9:00 - 16:00)

Testujeme: To najlepšie pre deti

Naše výrobky nielen predávame, ale aj denno-denne používame! Dnes sme sa zamerali na obľúbené detské produkty. Stojí zato do nich investovať? Vydržia aj intenzívnu záťaž v rukách detí a tínedžerov? Poďme sa na to pozrieť.
Do dnešného testovania sme zapojili tri mamičky, ktoré u nás pre svoje deti nakúpili detské fľaše, termoboxy a obaly na desiatu. Zaujímalo nás, ako sú spokojné oni i ich deti. Pýtali sme sa aj, či by na výrobkoch niečo zmenili, upravili.

Desiata bez zbytočného odpadu
Mnohé mamky riešia, ako zabaliť desiatu dieťaťu do školy tak, aby si ju v pohode vedelo samé odbaliť, ale zároveň, aby obal zabránil samovoľnému rozbaleniu. Desiatový papier, obrúsky, či fólia alebo alobal… A niektorí hľadajú alternatívu, ktorá nevytvára ďalší odpad po jednorazovom použití.
Mamička dvoch detí, Sandra, hovorí: “Hľadala som niečo praktické na zabalenie desiaty pre staršiu dcéru do školy. Aby to šetrilo čas, a aby sme zbytočne nevyhadzovali množstvo odpadu. Natrafila som na obaly na desiatu Boc’n’Roll a Snack’n’Go.”

Boc’n’Roll Boc’n’Roll

Po roku používania hodnotí: “Obrúsok Boc’n’Roll sa hodí na zabalenie väčších kúskov, ako napríklad bagety alebo celého rohlíka. Na menšie sendviče sa mi viac osvedčilo vrecko Snack’n’Go. Obrúsok Boc’n’Roll je na menšie jedlá príliš veľký, teda vhodný skôr pre staršie deti, či dospelého. Ale zase po rozbalení výborne poslúži ako podložka na jedenie. Dieťa si desiatu pekne vyloží a zje.”

Mamina troch detí, Zuzka, hovorí: “Obaly Boc’n’Roll som kúpila pre celú rodinu. Pre deti do školy, či na výlety, pre manžela a pre mňa do práce. Najmä deti sa tešili z množstva vzorov a farieb, ktoré mali na výber. Jedno z detí si však vybralo farebnú verziu určenú pre dospelých, a tento obrúsok je tým pádom dosť veľký pre dieťa.”

Boc’n’Roll Snack’n’Go

A čo sa im na týchto desiatových obaloch páči najviac? Zuzka vraví: “Veľmi oceňujem, že deti majú po rozbalení čistú podložku. A oni sa tešia, že je to ako na pikniku.”

Sandru zase teší, že príprava jedla je veľmi rýchla: “Zapínanie na suchý zips je praktické, zabalenie trvá naozaj pár sekúnd. Po použití stačí pogumované vnútro umyť handričkou, alebo jednoducho oprať.”
 
Aj v horúčavách treba jesť
Poznáte to - zabalíte dieťaťu do školy jogurt a ono vám hlási, že si ho zjedlo až v školskej družine poobede… Obavy o zdravotnú nezávadnosť jedla najmä v teplejšom počasí sú isto oprávnené.

Mamička 9-ročnej školáčky, Valika, hovorí: “Hľadala som obal na desiatu, ktorý by udržal jedlo v chlade. Desiata v škole niekedy čaká na svoju chvíľu až do neskorého poobedia. Objavila som termobox od Reisenthel s pekným detským dizajnom a v zodpovedajúcej veľkosti. Ak potrebujem, zmestí sa mi doňho menší jogurt alebo pokojne aj rohlík so šunkou. Ak viem, že jedlo musí vydržať naozaj dlho, pridávam aj chladiacu vložku. Takto vydržali v chlade špekáčky na letnom celodennom výlete, až do podvečernej opekačky. Škoda len, že sa box nepredáva spolu s chladiacou vložkou, musela som si ju dokúpiť inde.”

Termobox Reisenthel

Po dvoch rokoch používania dodáva: “Boxík je naozaj kvalitný, napriek tomu, že ho používame doslova každý deň, nevidno na ňom známky používania, zips drží, vonkajší materiál je pevný a odpudzuje špinu. V prípade vytečenia nejakého obsahu sa dá jednoducho vyprať. Zvykla som si baliť doňho všetko od banánu až po krabičku s keksíkmi. Viem, že takto nebude treba nič hľadať rozkotúľané v taške, všetko je pekne na jednom mieste.”
 
Nájsť dobrú fľašu, to je umenie!
Zhodujú sa všetky tri mamičky v našom dnešnom testovaní.

Valika dodáva: “Hľadala som dobré fľaše veľmi dlho, vyskúšali sme veľa typov, niektoré tiekli, iné sa nedali poriadne vymyť. Potom som obom deťom i sebe kúpila fľaše od Equa, a som spokojná. Sú zo zdravotne nezávadného plastu, čo je pre mňa veľmi dôležité. A veľmi praktické je, že ich možno umývať i v umývačke riadu, a to vrátane vrchnákov. Tým pádom nie sú zanesené, ani zatuchnuté. Po dlhšom čase sa síce čiastočne zmyje obrázok, ale s tým sme počítali.”

Zuzku potešila najmä možnosť kúpiť fľašu v dvoch veľkostiach: “Dve staršie deti dostali väčšiu fľašu, to najmenšie má zase fľašu s objemom 400ml, takže si ju pokojne samé odnesie vo svojom ruksačiku.”

A Sandra dodáva: “S fľašami Equa sme spokojní, aj keď občas sa stane, že dieťa zabudne poriadne dotiahnuť šróbovací uzáver, a z fľaše potom tečie.”
 
A čo vy, používate niektoré z týchto produktov? Ste spokojní? Budeme radi, ak nám dáte vedieť!