Prihlásenie / Registrácia
+421 907 158 533 (Po-Pia: 9:00 - 16:00)

Zdravé fľaše pre deti

Čo všetko si možno predstaviť pod zdravými fľašami pre deti, aké kritériá by mali spĺňať a čo sa o nich oplatí vedieť? Predstavíme Vám fľaše, ktoré si podobné označenie zaslúžia, so špeciálnym zameraním na ich charakteristiku, prednosti a využitie.

Aké benefity prinášajú zdravé fľaše?

Hoci v súčasnosti sú k dispozícii mnohé fľaše označované ako „detské“, nie všetky z nich spĺňajú kritériá, ktorými by sa výrobcovia podobných fliaš mali riadiť. Skutočne kvalitné fľaše pre deti by mali byť v prvom rade vyrobené z materiálov, ktoré nie sú toxické ani iným spôsobom škodlivé pre detské zdravie. Neobsahujú teda nebezpečnú látku bisfenol A, ktorá má karcinogénne účinky a môže vyvolať rôzne alergie alebo hormonálne poruchy. Fľaše bez obsahu spomenutej látky sú tak ocenené certifikátom BPA free.

Je vhodné deti viesť už od malička k tomu, aby brali ohľad na životné prostredie a svet okolo nás. Pri tom môže byť nápomocná aj vhodne zvolená zdravá fľaša, ktorá sa vďaka svojej kvalite a dlhej životnosti dá využívať dlhodobo a prakticky nepretržite. Nemusíte sa tak spoliehať na jednorázové plastové fľaše, ktoré sa budú rozkladať veľmi dlho. Súčasťou zdravotného životného štýlu, v ktorom možno deti vychovávať, je tiež pitie vody z vodovodu, ktorá chuťovo ani inak nijako nezaostáva za balenou vodou a je navyše cenovo dostupnejšia než jej balená alternatíva.


Zobraziť ponuku fľiaš

 

Zloženie a ekologická stránka zdravých fliaš

Ideálnymi príkladmi zdravých fliaš (nielen) pre deti sú fľašky na vodu značky Equa, pre ktorých výrobu sa používa osvedčený materiál zvaný Eastman Tritan. V porovnaní s materiálom bežne dostupných PET fliaš ide o kvalitný plast typu kopolyester, ktorý sa vyznačuje odolnosťou voči teplotám od mínus 20 až do plus 100 stupňov Celzia a tak v nej Váš potomok môže popri vode či inom studenom nápoji bez bubliniek pokojne nosiť taktiež teplý čajík na zahriatie počas zimných mesiacov.

Súčasťou Eastman Tritanu nie sú žiadne škodlivé látky vo forme ftalátov, kovov či iných prvkov majúcich nepriaznivý vplyv na naše zdravie. Tento materiál je odolnejší pred rozbitím alebo poškriabaním než alternatívne sklenené fľaše so slamkou a súčasne nedodáva vode žiadnu arómu ani ju chuťovo nemení, čo rozhodne nemožno povedať o väčšine fliaš z kovov. Dá sa navyše kompletne recyklovať a tak potom, čo Vám už fľaša doslúži, nebude predstavovať záťaž pre životné prostredie a jej materiál si nájde nové využitie. Je tiež dôležité spomenúť, že časť ceny fľaše v rozsahu 10 % je určená na ekologické účely.


Ako sa o fľaše možno starať?

Keďže fľašky EQUA sa jednoducho a rýchlo čistia vodou a bežným prostriedkom na umývanie riadu, či už ručne alebo v umývačke riadu, Vaše ratolesti ich môžu používať prakticky nepretržite počas celého dňa. Hodia sa na domáce použitie a môžu si ich tiež vziať na prechádzku, na výlet či na návštevu k starým rodičom. Využitie si nájdu tiež ako fľaše do školy, kedy oceníte praktický popruh na ruku, ktorým sú jednotlivé fľaše vybavené a ktorý uľahčuje ich prenášanie z miesta na miesto.

Primeraná starostlivosť o fľašku predĺži jej životnosť a zaručí zachovanie jej funkcií. Pokiaľ sa napríklad chcete vyhnúť hromadeniu vlhkosti respektíve zatuchnutiu v interiéri fľaše, môžete ju nechať otvorenú bez vrchnáka, aby sa jej vnútorná časť tak lepšie vysušila v čase, kedy dieťa fľašu práve nepoužíva. Raz za čas je tiež vhodné vykonať dôkladné čistenie fľašky s pomocou horúcej vody, trochou octu a lyžičkou sódy bikarbóny a následne po dokončení čistenia nechať fľašu, aby sa usušila hore dnom.


Prostriedok na čistenie fľiaš


Každá fľaša do školy od spoločnosti EQUA disponuje zárukou po dobu dvoch rokov a po vykonaní objednávky od autorizovaných predajcov ju štandardne obdržíte v rekordne krátkom čase už v priebehu nasledujúceho pracovného dňa, keďže väčšina fliaš je dostupná skladom. Vášmu školákovi môžete zároveň zadovážiť aj zvýhodnenú sadu obsahujúcu popri zdravej fľaši tiež ekologické desiatové vrecko s veselým motívom.