Prihlásenie / Registrácia
+421 907 158 533 (Po-Pia: 9:00 - 16:00)

Akú fľašu vybrať pre dieťa do školy

Hľadáte praktickú a zdravú fľašu, ktorú si váš potomok obľúbi a ktorá ho bude sprevádzať nielen počas školských dní? Akými vlastnosťami by sa takáto fľaša mala vyznačovať a ktoré detské fľaše možno odporúčať? Odpovede na podobné otázky nájdete v našom článku.

Aké možnosti máte k dispozícii?

Počas školského dňa by v taške mladšieho ani staršieho školáka nemala chýbať tak zdravá, chutná a výživná desiata, ako aj fľaša na vodu zaručujúca dodržiavanie pitného režimu u našich detí. Pri výbere vhodnej fľašky sa je možné riadiť viacerými faktormi, pričom jedným z tých najdôležitejších je materiál, z ktorého je fľaša vyrobená.

K tým najzdravším a recyklovateľným alternatívam patria fľaše zo skla, avšak vzhľadom na svoju krehkosť nie sú pre deti najvhodnejšou voľbou, keďže sa ľahko rozbijú. Nie sú tiež ideálne pre prenos horúcich tekutín a tak Vám neposlúžia počas studených zimných dní, keď sa Vášho potomka rozhodnete vybaviť do školy čajom.


Zobraziť ponuku plastových fliaš do školy


Ďalšiu možnosť predstavujú fľaše z kovov, akými sú hliník alebo oceľ. V porovnaní so sklenenými fľašami sú už síce pevnejšie a odolnejšie, na druhej strane však po dlhšom používaní pridávajú vode nepríjemnú kovovú príchuť a ich čistenie môže byť tiež problematické. Do tretice máte k dispozícii plastové fľašky na vodu, vyhnite sa však klasickým PET fľašiam, ktoré často obsahujú toxické látky a vzhľadom na svoju dobu rozkladu nie sú ohľaduplné voči životnému prostrediu.


Fľaše, ktoré Vás nesklamú

Praktickým a zároveň ekologickým riešením sú naproti tomu nezávadné plasty, ako napríklad Eastman Tritan, z ktorého sa vyrábajú zdravé fľaše na vodu EQUA. Vyznačujú sa certifikátom kvality BPA free, čo znamená, že neobsahujú bisfenol A negatívne pôsobiaci na detské zdravie a sú tiež plne recyklovateľné.

Fľaše EQUA sú ideálnou voľbou pre detskú fľašu do školy aj po praktickej stránke. Ich umývanie a dôkladné čistenie Vám nezaberie veľa času a dajú sa dokonca vložiť do umývačky riadu a to tak samotné fľaše, ako aj ich vrchnáky. Mladším deťom je možné zakúpiť fľašku s objemom 400 mililitrov, zatiaľčo starším ratolestiam sú určené 600 – mililitrové fľaše. Týmto spôsobom sa zabezpečí dostatočný prísun tekutín počas školského dňa pre obe vekové kategórie.

Fľaše EQUA sú tiež charakteristické svojou odolnosťou a pevnosťou, vďaka ktorej sa len tak ľahko nepoškodia. Pokiaľ je vrchnák fľaše správne zatvorený, netreba sa obávať pretekania ani vytekania fľaše, keďže výborne tesní a šróbovací závit vyniká svojou nepriepustnosťou. Slúži predovšetkým na prenos vody, môže však zároveň poslúžiť aj na prenos ďalších zdravých nápojov bez bubliniek alebo čaju.


Praktické využitie a tip navyše

Ako správna fľaša do školy je zvolený model fľaše EQUA nenáročný na prenos. V školskej taške nezaberie veľa miesta a jej využívanie zjednodušuje užitočný popruh na ruku, ktorý znižuje riziko, že by dieťa fľašku niekde stratilo alebo zabudlo. V neposlednom rade je dôležité, aby fľaše deti vizuálne zaujali a preto sú produkty značky EQUA dostupné v príjemne pôsobiacich farebných tónoch a zdobí ich atraktívny dizajn vo forme zvieratiek, kvetín či ovocných stromov.

Ideálnym doplnkom vybranej fľaše je užitočné polyesterové desiatové vrecko Boc´N Roll s pestrým dizajnom a možnosťou prania v práčke. Poslúži zároveň ako prestieracia podložka, vďaka čomu je desiata hygienickejšia, dá sa používať opakovane a v porovnaní s objemnými plastovými obedármi v školskej taške zaberie len minimum miesta.